o SELL OUT-ih

Sell Out so bend za live nastope, klube in velike odre. Njihovi poskočni ska-punk-reggae ritmi ne pustijo ravnodušne še tako zadržane publike. Začetki delovanja skupine iz Kočevja segajo v leto 2001, ko so se nekega sobotnega jutra zbrali štirje fantje in se odločili, da začinijo kočevsko glasbeno sceno s ska-punkom. Nekaj čas so delovali pod imenom “No Comment”, zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je še bras sekcija, klaviature ter tolkala in v tistem trenutku se je pričelo novo poglavje, imenovano SELL OUT, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji ter tudi v sosednji Hrvaški.

Sell out šteje devet standardnih članov (poleg basista, pevca, bobnarja in dveh kitaristov zažigajo še dva pihalca in dva trobilca), občasno pa še klaviaturist in tolkalec.

Člani benda

Rok Černe: vokal
Duško Kranjc: bobni
Kristjan Kožuh: kitara, vokal
Uroš Obranovič: kitara, vokal
Igor Rančigaj: bas kitara
Marko Stijepič: tenor saksofon
Miha Krkovič: trobenta
Maks Vovk: tenor saksofon
Kristijan Jesih: trobenta
Miha Gorše: klaviature
(več njih): tolkala

 

Razvoj benda

● Leta 1997 so imeli člani prve zasedbe NO COMMENT uvodne vaje v Godbi Kočevje in resno delo se je takoj začelo. Ustvarjala se je punk glasba.

● Leta 1998 so se pesmi že posnele v prostoru za vaje, denarja za studijske posnetke še ni bilo, začelo se je koncertiranje predvsem na kočevskem in okolici.

● Leta 1999 so si fantje kupili glasbeno opremo, saj so kmalu videli, da je to nujno potrebno za dober 'sound' in dobre koncerte. V roke jih je vzel producent Žarko Pak in začelo se je resno delo v studiju, fantje so stopili stopničko višje. Torej iz prostora za vaje – v studio Kif Kif!!

● Leta 2001 prihod bras sekcije, pojavile so se potrebe po drugačni – Ska Punk Reggae glasbi, ime se je preimenovalo v SELL OUT.

● Leta 2005 so se posnele tudi nove pesmi.

● Leta 2008 je izšel singel z naslovom HUANITA, posnet v studiju Jork v Dekanih.

● Leta 2010 nastop na nekaj večjih koncertnih odrih, med drugim tudi na Schengen festivalu.

● Leta 2011 nastopi v Sloveniji in na hrvaškem kot gostje skupin Hladno Pivo, Elvis Jackson in S.A.R.S.

● Leta 2011 (december) – mega koncert v Kočevju z gosti ob 10-letnici delovanja skupine SELL OUT in izid dvojnega albuma.

● Leta 2012 (januar) - lansiranje singla “Kaj naj naredim?” iz novo nastalega albuma “The Best of Sell Out” - komad je čez dva dni že postal popevka tedna na Valu 202.

● Leta 2013 so se Sell Out z velikim veseljem odzvali na sodelovanje s skupino PRIDIGARJI, ter za njihovo kompilacijo priredili pesem ZOMBI V KATAKOMBI, za katero so zopet posneli videospot in marca 2014 prejeli MTV Adria Gold Video Award.

● Leto 2013 je minilo tudi z ogromno koncerti, predvsem poleti se jih je zvrstilo veliko. Fantje so zaigrali na odru Vala 202 v STOŽICAH na evropskem prvenstvu v košarki v Ljubljani pred in med polfinalnima tekmama.

● Leto 2014 so SELL OUT začeli zelo resno in za novi singel z naslovom PIR priredili njim ljubo pesem BEER znane ameriške skupine REEL BIG FISH, za katero tudi sami fantje iz ZDA pravijo, da jim je zelo všeč, saj so s skupino tudi navezani kontakti.

● Leta 2015 spet popevka tedna na VAL 202, tokrat komad "O, kakšen dan", ki je izšel tudi na tretji zaporedni kompilaciji Društva kočevskih glasbenikov.

● Konec leta 2016 se prijavijo na EMA 2017 in ko jih sprejmejo v predizbor, organizirajo svojo 15-letnico delovanja v domačem Kočevju in "raztrgajo" dvorano KCK.

 

Sell Out so znani predvsem po dobrih 'live' in energičnih nastopih, ki poženejo v 'moving' še tako zapete obiskovalce. Poleg večine avtorskih pesmi imajo vedno v rokavu kar nekaj svetovno znanih priredb.

Management - booking:
KURZ ROCK VIBE
Sandi Maver, manager

e: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
g: +386 (0)41 789 034
www.kurzrockvibe.si

 

Kontakt benda direktno:
Uroš Obranovič
T. +386 (0)31 360 309

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Narejeno z veliko energije in poskočnih ritmov
Copyright © 2017 Društvo SELL OUT